Filmtip: Defiance

Defiancetsrposterbig

De film begint met de tekst: “A true story”. Het is augustus 1941 en de nazi-troepen vegen Oost Europa schoon, met Joodse mensen als doel. Onder de overlevenden, die niet vermoord of in ghetto’s gestopt worden zijn de Bielski broers: Tuvia, Zus, Asael en Aron. Hun ouders zijn dood, afgeslacht door de lokale politie op bevel van de nazi’s. De broers vluchten het bos in, gezworen om hun ouders te wreken. In het bos komen ze andere Joodse vluchtelingen tegen. De broers nemen ze in bescherming en nemen het leiderschap op zich. Het aantal Joodse vluchtelingen groeit uiteindelijk tot 1200. Om aan eten te komen beroven ze lokale boerderijen.

Na een winter vol ziekte en honger komen de Joodse vluchtelingen te weten dat de Duitsers op het punt staan om hen aan te vallen.

Hoe dit afloopt ?? Ik raad je aan om de film te gaan bekijken, zeker de moeite waard. Een duffe geschiedenisles op de Mavo is ineens omgetoverd tot een boeiend verhaal.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Filmtip: Defiance

  1. nanne zegt:

    Ik weet dat het hier altijd meeuwen geeft, nu zijn er inderdaad heel veel soorten.Rond deze tijd van het jaar mogen ze graag het land wat optrekken. Straks gaan ze weer meer richting het Wad, de zee. Maar er zit op dit moment genoeg voeding voor deze vogels in de grond. Als straks de boeren weer beginnen te injecteren komen ze in grote aantallen naar die landerijen. Ze zijn slim, Gerda.

    groet, Nanne

  2. Richtsje zegt:

    Ja, is-ie de moeite waard? Had’m nog wel op mijn lijstje inderdaad, eens een avondje bios met vriendin…

Plaats een reactie